Twój profil

Witaj!              | 

Najnowsze ogłoszenia

25.02.2012 18:46  Psy

29.01.2012 16:18  Psy

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Choroba skóry-przewlekła
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Choroba skóry-przewlekła

Choroba skóry-przewlekła 2 mies., 4 tyg. temu #12416

Witam mój kot jest leczony od prawie roku i jest coraz gorzej a mianowicie lekarz stwierdził zakażenie śliną pchły , kot miał na całym ciele strupy bardzo sie drapał , dostał dwie serie zastrzyków a weterynarz powiedział że strupy będą odpadać razem z śeirścia i tak się stało ale po kilku dniach na nowo powstaja strupy nadał sie drapie a na dalsze zastrzyki nie ma szans bo kot na widok igły szaleje nie wiem co dalej jak go leczyc ?

Odp: Choroba skóry-przewlekła 2 mies., 3 tyg. temu #12430

• weterynarz1
  • Administrator
  • Oklaski: -1
Witaj!
W takiej sytuacji jest dość trudno doradzić przez internet nie widząc zmian u kotka. Przyczyn może być wiele takiego stanu( alergie, zakażenie bakteryjne, grzybicze, pasożyty skórne itp) Warto wykonać podstawowe badania np zeskrobinę skóry, wymaz, lub cytologię. Pomocne w diagnozie może być ogólne badanie krwi.
Pozdrawiam:)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: weterynarz
Wygenerowano w 0.20 sekundy

Nie jesteś zalogowany.

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 31 gości 

Tagi

Dysplazja stawu łokciowego Młodzieńcze zapalenie kości Nowofunland Rottweiler Wsparcie żywieniowe kotów z brakiem łaknienia chudnięcie dyskopatia dysplazja kot koty kulawizna leczenie lekarz weterynarii oddychanie pies pies kuleje praca dla weterynarza psy weterynaria weterynarz