Twój profil

Witaj!              | 

Najnowsze ogłoszenia

25.02.2012 18:46  Psy

29.01.2012 16:18  Psy

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Dziwne objawy
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dziwne objawy

Dziwne objawy 3 mies., 3 tyg. temu #12266

• maaxin
  • Nowy
  • Oklaski: 0
Witam wszystkich.
Od trzech dni mamy małego 7 tygodniowego kotka. Kiedy został przywieziony do domu był taki strasznie żywy, biegał, skakał. nie usiedział na miejscu. To było wieczorem. Charcował pół nocy. Na drugi dzień natomiast jego energia spadła i w sumie więcej leżał w swoim legowisku wychodząc czasem na jedzenie czy wtedy gdy był zachęcany do zabawy. I włąśnie tego dnia wieczorem zaczął jakoś tak dziwnie chodzić. Tylne łapki tak podkurczał jakby cały ciężar ciała przenosił na tył. Przednią łapkę podkulał. Na następny dzień już nie chciał w ogóle się wynurzać z norki Widać było że boli go ta przednia łapka. od razu zabraliśmy go do weterynarza. Zrobili mu prześwietlenie właśnie tej łapki i dla porównania drugiej. wszystko jest w niej w porządku, nie jest złamana. Dostał coś przeciwbólowego i teraz jest kolejny dzień. Dalej jest trochę obolały. Niezbyt chce sam wstawać. Dopiero jak go nakłonimy. Wydaje mi się że jest ciut lepiej bo teraz jak stawia kroki to to nie utyka tak dziwnie jak wcześniej. Ale mimo to martwię się strasznie. Mieszkam w UK i jakoś nie przekonują mnie tutejsi weterynarze. Najlepsze jest to że Benji przy nas niczego sobie nie zrobił tak aby teraz miał taką kontuzję i był obolały na tą łapkę. Po prostu nagle coś się stało tylko nie wiem co. |Jeśli do jutra się znacznie nie poprawi to idziemy na konsultacje. Czy może być to coś innego jak kontuzja??? Proszę o pomoc i jakieś fachowe rady. Mały zmienił się nie do poznania w porównaniu z pierwszym dniem. strasznie mnie to dołuje bo przed nim mieliśmy małego kociaka i niestety nie przeżył. To było coś zupełnie innego (długa historia) ale po tamtym mam uraz i strasznie się o niego martwię. Co sądzicie??

Odp: Dziwne objawy 3 mies., 3 tyg. temu #12270

• weterynarz1
  • Administrator
  • Oklaski: -1
Witaj!
Objawy ,które opisujesz mogą wskazywać ,że doszło do jakiegoś urazu. Warto kotka ponownie zbadać( omacać brzuszek, zmierzyć temperaturę itp.) Przy takich kontuzjach ( wykluczając oczywiście złamanie) należy ograniczyć ruch , podawać odpowiednio dobrane środki przeciwbólowe, kontrolować jedzenie picie,oraz oddawanie moczu i kału.
Pozdrawiam:)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: weterynarz
Wygenerowano w 0.21 sekundy

Nie jesteś zalogowany.

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 29 gości 

Tagi

Dysplazja stawu łokciowego Młodzieńcze zapalenie kości Nowofunland Rottweiler Wsparcie żywieniowe kotów z brakiem łaknienia chudnięcie dyskopatia dysplazja kot koty kulawizna leczenie lekarz weterynarii oddychanie pies pies kuleje praca dla weterynarza psy weterynaria weterynarz