Twój profil

Witaj!              | 

Najnowsze ogłoszenia

25.02.2012 18:46  Psy

29.01.2012 16:18  Psy

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową

Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 2 tyg. temu #12291

• Foni
  • Nowy
  • Oklaski: 0
Witam,

Wczoraj u mojej ponad rocznej suczki zauważyłam dziwną rzecz - przez chwilę macha (bardziej podryguje/kiwa) główką na boki, tak jakby to był tik i jakby nie miała na to pływu, po czym to mija. "Kiwanie" zdarzyło się raz wczoraj wieczorem i przed chwilą, kiedy zasypiała. Czy jest to objaw, z którym należy udać się do weterynarza? Czy może oznaczać coś groźnego?

Proszę o pomoc.

Odp: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 2 tyg. temu #12292

• bungula
  • Świeży
  • Oklaski: -2
Foni napisał:
Czy jest to objaw, z którym należy udać się do weterynarza? Czy może oznaczać coś groźnego?

Tak, to bardzo niepokojące i jak najszybciej należy udać się do lekarza.

Odp: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 2 tyg. temu #12293

• weterynarz1
  • Administrator
  • Oklaski: -1
Witaj!
Pieska powinien dokładnie zbadać lekarz weterynarii. Może to być zwykłe zapalenie ucha lub jakaś inna poważniejsza dolegliwość neurologiczna.
Pozdrawiam:)
Katarzyna Wawrowska.

Odp: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 1 tydzień temu #12305

Witam. Mam w domu kundelka, około 15/16 lat. Zawsze jest bardzo wesoły i nic mu nie dolega, pomimo wieku, ale dzisiaj zauważyłam coś niepokojącego. Ma podobne objawy jak opisane były wcześniej, ale do tego suchy i ciepły nosek, a te "tiki" za każdym razem jak stoi, wygląda mi na to że go przewiało, ale nie jestem pewna... jak siedzę obok niego to śpi i nic sie nie dzieje ale jak chce gdzieś iść to przeszkadza mu to kiwanie główka i zawsze w tą sama stronę, zawsze w prawo i oczko tak mruży do tego ... niestety sytuacja finansowa nie pozwoli mi na to żebym pojechała z nim do lekarza, ale jeżeli naprawde jest to konieczne to będe musiała pożyczyć pieniążki od kogoś i pojechać, ale może już czyjś piesek tak miał ? dodam, że rano było wszystko ok byliśmy na spacerze, biegał, cieszył się, a po moim powrocie z miasta juz tak miał ... może zeskoczył gdzies z łóżka i taki nerwoból ma ?? bardzo prosze o pomoc, bo nie wyobrażam sobie jeżeli mu się coś stanie... pozdrawiam !

Odp: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 1 tydzień temu #12310

• bungula
  • Świeży
  • Oklaski: -2
Zdecydowanie doradzam wizytę u weterynarza, a w kwestii finansów spróbuj skontaktować się z jakąś Fundacją dla Zwierząt w twoim mieście. Oni z reguły pomagają i finansują leczenie zwierzaczka, jeżeli ktoś zwróci się do nich o pomoc, przynajmniej tak jest w moim mieście. Tylko nie czekaj z wizytą u weterynarza.

Odp: Pies wykonuje drgawkopodobne ruchy głową 3 mies., 1 tydzień temu #12335

myślę, że moja miejscowość jest niestety zbyt mała na takie fundacje, kiedyś była lecznica dla zwierząt, i było bardzo tanio, a teraz same prywatne gabinety, ale trudno jak trzeba to trzeba. Zaraz po mojej wiadomości na forum zauważyłam, że mój piesek ledwo co kontaktuje jak go wołam, więc wsiadłam w auto i pojechałam do lekarza, na szczęście był wyrozumiały i aż tak bardzo dużo sobie nie zażyczył. Piesek miał bardzo wysoką gorączkę, katarek i powiększony migdał, dlatego tak podrygiwał główką, bo uszko go bolało i chyba go tak "narywało". Dostał dwa zastrzyki i już po godzinie było lepiej bierze antybiotyk i jutro do kontroli ... ale jest lepiej i to mnie cieszy pozdrawiam !
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: weterynarz
Wygenerowano w 0.33 sekundy

Nie jesteś zalogowany.

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 30 gości 

Tagi

Dysplazja stawu łokciowego Młodzieńcze zapalenie kości Nowofunland Rottweiler Wsparcie żywieniowe kotów z brakiem łaknienia chudnięcie dyskopatia dysplazja kot koty kulawizna leczenie lekarz weterynarii oddychanie pies pies kuleje praca dla weterynarza psy weterynaria weterynarz