Twój profil

Witaj!              | 

Najnowsze ogłoszenia

25.02.2012 18:46  Psy

29.01.2012 16:18  Psy

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Problem z chodzeniem
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Problem z chodzeniem

Problem z chodzeniem 3 mies. temu #12403

Witam,
bardzo proszę o pomoc. Mój 8 letni jamniczek od 3 dni ma problemy z chodzeniem . Nie może ustać na tylnych łapkach. Lekarz weterynarii podejrzewa się zwyrodnienie stawów biodrowych, zrobiłam mu zdjęcie Rtg . Czy ktoś z Państwa mógłby mi udzielić informacji jak mogłabym pieskowi pomóc, jak to można leczyć i czy to na pewno jest dysplazja ? Poniżej przesyłam zdjęcie Rtg. Z góry dziękuję , za każdą dobrą radę .

pozdrawiam

Odp: Problem z chodzeniem 2 mies., 3 tyg. temu #12433

• weterynarz1
  • Administrator
  • Oklaski: -1
Witaj!
Z rtg trudno jest odczytać czy jest to dysplazja. U starszego jamnika stawiałabym raczej na dyskopatię. Warto , aby lekarz ponownie zbadał pieska , omacał kręgosłup ,( wykonał badanie neurologiczne) Pomocne w diagnozie może być rtg , wykonane bocznie. W takiej sytuacji można pieskowi pomóc stosując odpowiednio dobrane np niesterydowe leki przeciwbólowe i przeciwzapalne.
Pozdrawiam:)

Odp: Problem z chodzeniem 2 mies., 3 tyg. temu #12437

weterynarz1 bardzo dziękuję za pomoc. Tak, to dyskopatia, wczoraj dowiedziałam się od weta. Na szczęście da się to leczyć.

Odp: Problem z chodzeniem 2 mies., 3 tyg. temu #12473

• chocolat
  • Nowy
  • Oklaski: 0
Mój jamnik też to miał, wystarczył jeden porządny zastrzyk i było jak dawniej, bez obaw ) Aczkolwiek jak powiedział weterynarz kategoryczny zakaz schodzenia po schodach dla owego gatunku!
Załączniki:
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: weterynarz
Wygenerowano w 0.27 sekundy

Nie jesteś zalogowany.

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 31 gości 

Tagi

Dysplazja stawu łokciowego Młodzieńcze zapalenie kości Nowofunland Rottweiler Wsparcie żywieniowe kotów z brakiem łaknienia chudnięcie dyskopatia dysplazja kot koty kulawizna leczenie lekarz weterynarii oddychanie pies pies kuleje praca dla weterynarza psy weterynaria weterynarz